08-05-2023

De Communistische Partij van Venezuela (PCV) ligt in de vuurlinie van de strijd tussen twee lijnen in de Internationale Communistische Beweging (deel 1)

In De Krant van de Communistische Partij no 3, van nov 2020, stond volgend artikel op p. 17:


Verkiezingen in Venezuela, de PCV roept op tot solidariteit
Met het oog op de parlementsverkiezingen van 6 december kondigde de PCV in augustus de oprichting aan van het Revolutionary Popular Alternative (APR) -platform met andere patriottische, anti-imperialistische sociale krachten, variërend van boeren tot arbeiders. De Communistische Partij presenteert zich daarom niet langer in coalitie met de PSUV van Nicolas Maduro en Chavez, een electorale alliantie die duurde tot 2018. De RPA heeft geen puur electoraal doel, maar wil haar politieke werk na de verkiezingen voortzetten. .
Wat er momenteel gebeurt in Venezuela is de vrucht van een lange evolutie waarnaar we zullen terugkeren, maar alvast aandringen: de PCV zorgt ervoor dat het zijn beleid niet heeft gewijzigd, maar zijn tactiek heeft aangepast.
Afgelopen oktober nodigde de PCV in de persoon van Carolus Wimmer, secretaris van internationale betrekkingen, de communisten en arbeiderspartijen uit voor een onlineconferentie om de beslissing om de RPA op te richten en de weg die ernaartoe leidde, uit te leggen, zich bewust van de verwarring die sommigen hebben veroorzaakt rond deze beslissing. Tijdens deze conferentie werd onze partij vertegenwoordigd door onze politiek secretaris Julien Hannotte Morais. Deze bijeenkomst was essentieel voor het begrijpen en kennen van de ervaring van het opbouwen van een stevige tactiek die verband houdt met de werkelijke concrete materiële situatie: dat wil zeggen een front dat de massale krachten van het platteland en de arbeiders van de steden samenbrengt. Deze verduidelijking was ook essentieel om de leugens van burgerlijke propaganda en zogenaamde linkse partijen in België onder ogen te zien.
Allereerst moet eraan worden herinnerd dat de CPV het proces van de Bolivariaanse revolutie en het progressieve en antimonopolie karakter van de Chavez-regeringen ondersteunde en steunt en de sociale vooruitgang die door het Bolivariaanse proces is bereikt, blijft verdedigen. Hij blijft ook de regering van Nicolas Maduro verdedigen voor nationale soevereiniteit en tegen imperialistische externe agressies, in het bijzonder van de Verenigde Staten, de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, ongeacht of deze aanvallen met politieke middelen zijn (de poging tot putsch). de Guaidó), militair (poging tot aanlanding van huurlingen uit Colombia onder het beroemde voorwendsel van de oorlog tegen drugshandel), commercieel (blokkade, embargo) en financieel (blokkering van goud door de Bank of London). Bovendien blijft de PCV Nicolas Maduro verdedigen als gekozen president.
De PCV is echter van mening dat de regering van Nicolas Maduro een liberale hervormingsgezinde wending heeft genomen en dat de regering er niet in is geslaagd het noodzakelijke beleid voor de bevolking te voeren en de belangen van het kapitaal te behartigen. Volgens de PCV was het ook de PSUV die de afspraken met de communisten had verbroken.
De communistische partij steunt de PCOA (Plataforma de la clase obrera antiimperialista) niet.

Dus, in een recent persbericht van 13 november (
Solidnet | CP van Venezuela, PCV NO RESPALDA PLATAFORMA INTERNACIONAL REFORMISTA), verklaart de PCV dat het 'een dergelijk initiatief niet ondersteunt omdat het een sektarisch en exclusief voorstel is dat tot doel heeft het proletarisch internationalisme manipuleren om de noodzakelijke manifestaties van solidariteit met Venezuela dat door het imperialisme wordt belegerd, om te zetten in automatische steun voor het beleid van de Venezolaanse regering, daarbij voorbijgaand aan de complexe strijd die de Venezolaanse arbeiders voeren voor hun basisrechten, waaronder een salaris vitaal. Momenteel heeft Venezuela het laagste minimumloon ter wereld, minder dan $ 2 per maand.
De regering van president Maduro, met een duidelijke sociaal-democratische oriëntatie, zij het met progressieve linkse retoriek, voert momenteel een burgerlijk en liberaal economisch beleid, dat wordt geconsolideerd in de slecht genoemde anti-blokkadewet, vergezeld van een arbeidsbeleid dat de waarde van de beroepsbevolking vernietigt en de rechten van Venezolaanse arbeiders in steden en op het platteland vernietigt. De PCV hekelt ook het in twijfel trekken van collectieve overeenkomsten van het ministerie van Arbeid en de toelating van kapitalisten van directe en indirecte ontslagen, waarbij de uitbesteding en onzekerheid van werknemers wordt toegevoegd terwijl de werkloosheid toeneemt.
Deze kritiek is duidelijk niet goed ontvangen en de PCV heeft ook gedurende enkele weken en opnieuw in een persbericht van 29 november (Solidnet | CP van Venezuela, brief aan de communistische en arbeiderspartijen over censuur tijdens de verkiezingscampagne van de PCV) een censuur in de media terwijl de rechtse, harde oppositie tegen de regering die deelnam aan de "dialoogtafel", op haar beurt in diezelfde media aanwezig kan zijn.
Laten we eraan herinneren dat tijdens deze verkiezingen het hoofddoel van de APR (Popular Revolutionary Alternative) blijft om dit wraakrecht en de fascisten te verslaan. De mensen die stemmen voor het APR-front zullen stemmen voor een stem van eenheid en het zal niet voldoende zijn om alleen in het parlement te winnen, maar ook om zich voor te bereiden om de resultaten te verdedigen, want het voorbeeld van Bolivia is significant: het resultaat wordt niet erkend door Europese landen en de Verenigde Staten en zullen de ontwikkeling van contrarevolutionaire krachten mogelijk maken.
Net als tijdens de videoconferentie in oktober verzekeren we de Communistische Partij van Venezuela van onze grootste solidariteit en wensen we haar veel succes in deze verkiezingsstrijd en in de strijd om het Bolivariaanse proces naar het socialisme uit te breiden, om zich te ontdoen van de reformisme en entreguismo, om de Venezolaanse soevereiniteit te verdedigen en het imperialisme te overwinnen.

De kritiek die de PCV maakte op de
PCOA zal gelijkaardig zijn als die zij nu zou maken op het World Antiimperialist Platform, zeker als we lezen wat de KKE over de WAP schrijft: "Over het zogenaamde World Anti-imperialist Platform en zijn schadelijke en desoriënterende positie"


Maar omdat deze kritiek verbonden is met de kritiek op het huidig beleid van de regering onder Maduro, is dat nu een aanleiding van de ondermijningscampagne van de PSUV en de regering Maduro tegen de PCV.
In het dossier hierover dat de PCV maakte (CP of Venezuela, Letter and Dossier + evidence of the Plan of assault and intervention against the PCV) publiceert zij voorbeelden van die anti-communistische campagne.
Hieronder een overzicht uit dit dossier

DOSSIER (+ BEWIJS) april 2023 “PLAN OM AAN TE VALLEN EN IN
TERN IN DE COMMUNISTISCHE PARTIJ VAN VENEZUELA (PCV) IN TE GRIJPEN
De Communistische Partij van Venezuela (PCV) distantieert zich volledig van de regering van president Nicolás Maduro in 2020. De oorzaak was de systematische schending door de regering van de in april 2018 ondertekende "PSUV-PCV Unitary Framework Agreement" (bijlage 1), en de uitvoering van een agressief antipopulair en ultraliberaal aanpassingsprogramma dat in hetzelfde jaar van start gaat.

Bijlage 1
Tribuna Popular nr. 3.008 augustus 2019

Regering
schendt akkoord met pcv

De verklaringen van Oscar Figuera, secretaris-generaal van de Communistische Partij van Venezuela (PCV), hadden een grote impact, in verband met het feit dat de niet-naleving door de nationale regering van de PSUV-PCV unitaire
kader-overeenkomst kan worden geïnterpreteerd als een gebrek aan bereidheid om deze toezeggingen na te komen, waardoor de Rode Haan Partij vrij zou blijven om het pad te volgen dat zij het meest correct en consistent acht.
De Unitaire Raamovereenkomst” werd meer dan 17 maanden geleden, op 26 februari 2018, ondertekend door Nicolás Maduro, voorzitter van de PSUV en toen kandidaat voor herverkiezing als president van de Republiek, en de nationale leiding van de PCV, als een beslissend punt van de 14e Nationale Conferentie van de communistische organisatie waarin, op basis van de in genoemd document aangegane verbintenissen, steun voor zijn kandidatuur voor de verkiezingen van 20 mei van dat jaar werd goedgekeurd.
De 14e plenum van het Centraal Comité van de PCV, die van 28 tot 30 juni bijeenkwam, meer dan een jaar na de presidentsverkiezingen, besloot, na een voortdurende evaluatie van het regeringsbeleid in tegenstelling tot de inhoud van de overeenkomst, dat genoemde toezeggingen zijn nagekomen. volledig doorbroken.
Het document stelde criteria vast voor gemeenschappelijk en gearticuleerd werk tussen beide organisaties, die tot uitdrukking zouden moeten komen in concrete acties van de regering, maar - Figuera verklaarde - de voorwaarden of ruimtes hiervoor werden niet gecreëerd, en er werd zelfs geen enkele vergadering gehouden om de toepassing van de inhoud van de Overeenkomst in de internationale en nationale politiek, in het bijzonder ten voordele en vraag van de sectoren arbeiders en arbeidersvakbonden, landbouwers en boeren, jongeren, gemeenschappen, vrouwen en communicatie.

VERDIEP DE LIJN
Een centraal aspect dat de hele overeenkomst doorkruist, verwijst naar het feit dat “de uitweg uit de huidige kapitalistische crisis niet in het voordeel van de bourgeoisie en de transnationale bedrijven moet zijn, maar in het voordeel van de belangen van het volk”, maar Figuera wees erop dat, Integendeel, ze hebben een reformistisch beleid met een uitverkoopkarakter en liberale maatregelen toegepast die het kapitaal bevoordelen en niet de werkende mensen, met een discours met slechts een revolutionaire en socialistische schijn.
«De regering voert een beleid van herprivatisering van staatsbedrijven, verpulvering van lonen en sociale uitkeringen, vermindering van de waarde van de beroepsbevolking en verslechtering van collectieve overeenkomsten, die allemaal de uitbuiting van het kapitaal van de loontrekkenden bevorderen. Bovendien worden, met medeplichtigheid van overheidsfunctionarissen, dagelijks en ongestraft de rechten van duizenden arbeiders geschonden', benadrukte de leider.
In deze context lichtte het 14e plenum alle organisaties en massale politieke fronten van de PCV in, en riep het de volksbeweging op om de lijn ter verdiepen van «Confrontatie, de kracht ontwikkelen en versterken om vooruit te komen”, om de imperialistische agressie tegen ons volk het hoofd te bieden en te verslaan, alsook het beleid van het uitverkochte reformisme, met als doel de arbeiders-boeren-, gemeenschaps- en volkscontrole te veroveren waarmee de revolutionaire transformatie van het land doorgevoerd worden.■

Het politieke besluit van de PCV om te breken met een regering die niet alleen de programmatische afspraken niet naleefde, maar een weg insloeg die haaks stond op de belangen van de arbeidersklasse en de uitgebuite lagen, werd - en wordt nog steeds - gebruikt door de leidende leiding van de PSUV om een gewelddadige campagne tegen de PCV te ontketenen.
De leiding van de PSUV, die sterk antidemocratische en autoritaire trekken vertoont, aanvaardt niet het legitieme recht van de PCV om autonoom haar beleid te bepalen. Daarom viel het de democratische en electorale rechten van de PCV aan tijdens de verkiezingsprocessen van 2020 en 2021, en verhindert het voortdurend dat de PCV-afgevaardigde zijn recht uitoefent om het woord te voeren in de zittingen van het parlement.

Dit antidemocratische karakter wordt gerechtvaardigd met een vals anti-imperialistisch en 'links' discours. Dit is hoe het de illegale criminele eenzijdige dwangmaatregelen van het VS-imperialisme en al zijn 'anti-imperialistische' retoriek gebruikt om elke uiting van kritiek en verzet van het arbeiders- en volkskamp tegen het economisch beleid van neoliberale inhoud aan te vallen, te onderdrukken en te criminaliseren.
Zoals we sinds 2020 aan de kaak stellen, voeren de regering en de topleiding van de PSUV een systematische laster- en beledigingscampagne tegen de PCV om de weg vrij te maken voor de uitvoering van een plan van interventie en mishandeling. Verschillende figuren van de regering-PSUV, van de president van de republiek en in het bijzonder de vice-president van de PSUV, hebben op onverantwoordelijke wijze valse beschuldigingen geuit tegen de PCV van het ontvangen van financiering van de Amerikaanse regering, het hebben van allianties met de rechtervleugel en het dienen van imperialistische plannen.
Dit is duidelijk een manoeuvre om de strijd van de PCV te criminaliseren en om de publieke opinie voor te bereiden op het bereiken van het doel dat ze zichzelf hebben gesteld: het ondermijnen van de politieke en electorale rechten van de PCV om te voorkomen dat er een alternatief ontstaat voor het pact van de elites.

2021
: Diosdado Cabello, vice-president van de PSUV, wijdt delen van zijn wekelijkse televisieprogramma, dat wordt uitgezonden op de staatszender, aan de aanval op de PCV en herhaalt het discours van vermeende ondergeschiktheid van de PCV aan de plannen van het imperialisme (bijlage 2 ).

Bijlage 2
Cabello belastert de PCV in zijn wekelijkse programma 'Con el Mazo Dando'.
Op 30 maart 2023:
Diosdado Cabello: De huidige PCV-leiding heeft dezelfde taal als de gringo's

30-03-2023 12:06 uur
Diosdado Cabello, eerste vicepresident van de Verenigde Socialistische Partij van Venezuela (PSUV), verzekerde dat, hoewel de waarheid pijn doet, de huidige leiding van de Venezolaanse Communistische Partij (PCV) hetzelfde discours heeft als haar historische vijanden, de gringo's.
Tijdens zijn programma Con el Mazo Dando herhaalde hij dat Óscar Figuera,als de huidige secretaris-generaal van de PCV, het pad van de revolutionaire strijd heeft verlaten om van deze historische en strijdlustige partij een franchise te maken die de belangen van de Verenigde Staten verdedigt, "ervan uitgaande dat dezelfde toespraak van de gringo's en de woordvoerder van Rafael Ramírez en het imperialisme in de Nationale Vergadering.

Eind 2021: Diosdado Cabello begint in dit programma met de uitvoering van de eerste fase van het plan van de PSUV om de PCV aan te vallen. Deze persoon herhaalt niet alleen zijn anti-PCV-retoriek, maar begint ook te spreken over het bestaan van vermeende "regionale organisaties van de PCV" die hem brieven "sturen" om hun steun te betuigen en kritiek uit te oefenen op het beleid van de PCV-leiding. Zo onthult hij de tactiek van de PSUV: in de nationale publieke opinie de leugen over het bestaan van een verdeeldheid in de PCV propageren, om vervolgens te proberen het plan te herhalen dat ze toepasten tegen de partijen PPT, TUPAMAROS, UPV, MEP, AD, enz. (politieke partijen van de Grote Patriottische Pool en van de rechtse oppositie) waar ze - de autonomie en politieke rechten van die partijen schendend - ze vervolgens met gerechtelijke middelen tussenbeide kwamen om uiteindelijk de wettelijke vertegenwoordiging over te dragen aan militanten van die organisatie gerelateerd aan het beleid van de PSUV.

Sept. 2022
: Een van de brieven die de heer Cabello in zijn tv-programma's noemde, is uitgelekt. Het is een brief van september 2022 (bijlage 3) en zoals te lezen is in de inhoud, doen de auteurs alsof ze lid zijn van de PCV en verzoeken ze Diosdado Cabello actie te ondernemen om in te grijpen in de PCV. Dat wil zeggen, deze vermeende leden vragen de PSUV om de Wet op de Politieke Partijen, de democratische rechten van de PCV, haar statuten en interne democratie te negeren om haar te "redden".

BIJLAGE 3: Een brief van de veronderstelde "achterban" van de PCV aan Diosdado Cabello, ondertekend door de huurlingen Zoilo Arostegui, Carlos Fermín en Darío Fermín, september 2022 (zie fig)
BIJLAGE 3


Zoals we in detail hebben laten zien (bijlage 4), zijn de ondertekenaars van deze brief geen PCV-leden, is de belangrijkste leider een hoge functionaris van de Nationale Kiesraad (CNE) in een gemeente van de staat Monagas en zijn de meeste erkende actieve leden van de PSUV.

BIJLAGE 4: Bewijsstukken waaruit blijkt dat de ondertekenaars van de brief in bijlage 3 geen PCV-lid zijn
Zoilo Arostegui
- Lid van de PSUV
- Had een rechtszaak tegen hem geopend (NP01-P2007-004898) door het plegen van fysiek geweld tegen vrouwen. Het bestand is op mysterieuze wijze verdwenen

Carlos Fermin
- Huidige directeur van de CNE in Punta de Mata-Monagas.
- In april 2022 richtte hij de beweging Proyecto Reconstrucción Nacional (PRN) op, een rechtse partij opgericht met het oog om zichzelf om te vormen tot de “enige partij van rechts”
- Leidde de overhandiging van de brief aan Diosdado Cabello, maar verliet later de publieke schijnwerpers nadat hij met succes was geïdentificeerd door de PCV

Dario Fermin
- Ook lid van Proyecto Reconstrucción Nacional (PRN)
- Huidige officier van de CNE Punta de Mata-Monagas.

Johan Koraspe
- Lid van de PSUV
- Officier van het Ministerie van Gemeenten
- Werkt ook bij de CNE als coördinator van het verkiezingscentrum in Los Godos Parish
(zie fig) 
BIJLAGE 4

Nov. 2022: Het XVI Nationale Congres van de PCV was een verwoestende slag voor de aspiraties van de PSUV-leiding om de PCV te verdelen voor hun interventionistische doeleinden. Het XVIe congres weergalmde van de unanieme goedkeuring van zijn beleid van strijd tegen de anti-populaire aanpassing van de regering, van het herbevestigen van zijn strijdlustige lijn tegen imperialistische aanvallen, en van de verkiezing van een nieuw Centraal Comité waarin kameraad Oscar Figuera (hoofdcentrum van de aanvallen en schanddaden van de PSUV-leiding tegen de PCV) kreeg de meeste stemmen van de afgevaardigden van het congres.
De klap die het XVI Nationale Congres toebracht aan de illusies van de PSUV-leiding om de politiek-ideologische eenheid van de PCV te verbreken, met als doel dezelfde interventiemanoeuvre te herhalen die ze toepasten tegen de PPT, TUPAMAROS, UPV, MEP, AD , enz. partijen, brachten hen ertoe de uitvoering van een tweede fase van hun aanvalsplan te versnellen. Deze beslissing is een product van de wanhoop van de PSUV-leiding om te voorkomen dat de PCV een links alternatief consolideert voor de anti-populaire aanpassing en het pact van elites, met het oog op de presidentsverkiezingen van 2024.

4 februari 2023
: Diosdado Cabello beveelt dat de vermeende "basis van de PCV" die het anti-populaire beleid van de regering ondersteunt, deze groep huurlingen die ze hadden georganiseerd en gefinancierd, zichtbaar wordt gemaakt voor de publieke opinie. Dit gebeurt in het kader van een landelijke mobilisatie van de PSUV (bijlage 5).

BIJLAGE 5: Diosdado Cabello groet de groep huurlingen op de PSUV-mars
4 februari 2023

Groeten” aan de groep van de “PCV-basis” in de mars (video) (artikel)

Cabello over PCV-militanten op de 4-F-mars: het is een rebellie tegen het leiderschap!
PCV-militanten keerden de partijleiding de rug toe en spraken hun steun uit voor de Bolivariaanse Revolutie
Foto: Con el Mazo Dando

02/04/2023 21:41 uur

De eerste vice-president van de Verenigde Socialistische Partij van Venezuela (PSUV), Diosdado Cabello, beschreef de deelname van militanten van de Communistische Partij van Venezuela (PCV) aan de mobilisatie als een daad van "rebellie tegen de leiders die de aanbeveling van het imperialisme gehoorzamen", op de herdenking van de 31e verjaardag van de historische gebeurtenis van 4 februari 1992.

Via een bericht op zijn Twitter-account herhaalde Cabello dat, ondanks het verraad tegen de revolutie, "we zullen overwinnen".
(Zie fig.)
BIJLAGE 5


Alles wijst erop dat de regering van de staat Monagas, in handen van de PSUV, alle logistieke en financiële steun heeft verleend aan deze groep huurlingen zodat ze met t-shirts, spandoeken en vlaggen gemaakt met de logo's van de PCV, het plegen van de misdaad van het toe-eigenen van de symbolen van de PCV. Tijdens de daad erkende de vice-president van de PSUV in zijn toespraak deze groep huurlingen publiekelijk als "de achterban van de PCV".
Vervolgens gebruikten de leiding van de PSUV en de regering hun institutionele macht om de publieke en private media op te roepen voldoende media-aandacht te geven aan deze groep huurlingen, waarmee ze het doel bereikten om hen voor te stellen als de "basis van de PCV" en het verkeerde idee te verspreiden. dat de PCV verdeeld was. Dit feit getuigt van de nauwe band die de PSUV heeft met belangrijke sectoren van de media. Drie grote particuliere medianetwerken (Globovision, Televen en Venevision) woonden de oproep van de PSUV bij om verslag te doen van de huurlingen.
klucht. Diezelfde media negeerden de eis van de PCV om gebruik te maken van haar recht om te antwoorden, wat ook de ondergeschiktheid van deze private mediabedrijven aan de leiding van de PSUV-regering aantoont.
11 feb 2023: De PSUV-leiding trekt substantiële economische middelen uit om een bijeenkomst van de vermeende "PCV-basis" te financieren en te organiseren in een luxueus hotel in de staat Monagas. Het heette "Bijeenkomst voor de redding van de PCV".

In dit geval bleek het volgende:
1. De vermeende PCV-militanten die brieven stuurden naar Diosdado Cabello hebben nooit bestaan;
2. De leiders van de huurlingen en de veronderstelde achterban zijn geen lid van de PCV;
3. De PSUV rekruteerde leden uit haar gelederen, uit de organisaties van de Grote Patriottische Pool en hoge openbare functionarissen van de staat om de farce van de "afdeling van de PCV" uit te voeren;
4. Het Gouverneursbureau van de staat Monagas is waarschijnlijk de bron van logistieke en financiële steun voor de uitvoering van het aanvalsplan tegen de PCV (bijlage 6); 

Bijlage 6
[Communiqué] PCV Monagas: Bases van de PCV of politieke huurlingen in dienst van de PSUV?
5 februari 2023 Tribuna Popular

Maturín, 02-04-2023 (Verklaring). - Deze zondag heeft het Regionaal Comité van de Communistische Partij van de PCV in de staat Monagas een verklaring afgegeven waarin wordt ontkend dat militanten van de organisatie dit weekend hebben deelgenomen aan overheidshandelingen.
Hieronder geven we de volledige uitspraak weer

Bases van de PCV of politieke huurlingen in dienst van de PSUV?
De regionale leiding van de PCV in de staat Monagas, geconfronteerd met de manoeuvre van de PSUV om haar militanten en politieke huurlingen in haar dienst te kleden met de symbolen van de PCV, ze over te brengen naar de stad Caracas en ze te laten zien als een grappenmakerij van de vice-president van de regeringspartij, We hebben de dwingende plicht om het volgende te bevestigen:
1. Geconfronteerd met de onmogelijkheid om de organische, politieke en ideologische eenheid van de PCV te breken tijdens haar XVI Nationaal Congres (november 2022), neemt de PSUV haar toevlucht tot tactiek - zoals gezien vandaag, 4 februari - vervaardigd uit de staat Monagas, gecontroleerd door kapitein Diodado Cabello (zoals het populaire gezegde luidt: "wie betaalt, speelt de muziek").
2. Zonder twijfel is de enscenering van vandaag het resultaat van een samengespannen actie van de regionale regering, de leiding van de PSUV en betaalde politieke huurlingen wiens belangrijkste missie is om te doen alsof ze de basis van de PCV zijn om valse steun aan zijn neoliberale plan te verkopen .
3. Dergelijke papieren tijgers worden gedwongen buiten te zoeken wat ze niet binnen de Rode Haan-partij kregen. De strijdbaarheid van de PCV in Monagas is consistent geweest met de lijn van demarcatie, confrontatie en breuk met de leiding van de PSUV en haar beleid dat indruist tegen de belangen van de grote meerderheden.
4. PCV wordt niet gekocht of verkocht! De strijdbaarheid en organisaties van de PCV in de XVIII Regionale Conferentie bekrachtigen het beleid van brede eenheid van actie om het anti-arbeiders- en anti-populaire beleid te verslaan.

Regionaal Comité Jesús Rafael Zambrano Collectief politiek leiderschap van de Communistische Partij van Venezuela in Monagas.

De veronderstelde bijeenkomst van Monagas toonde de mate van wanhoop van de PSUV-leiding en het gevaarlijke verlies van scrupules. Omdat ze de PCV niet konden verdelen, organiseerden ze een theater dat werd betaald met openbare middelen en met personages die uit hun gelederen waren gerekruteerd om het idee van een splitsing in de PCV te verkopen. Ze hebben laten zien dat ze bereid zijn al hun institutionele en communicatieve macht te gebruiken om de grondwet en de wetten te omzeilen om hun doel te bereiken: de juridische status van de PCV met geweld overnemen.
(...)
Naarmate het plan van interventie en aanval op de PCV vorderde, is de totale afwezigheid van bescheidenheid en schaamte in de leiding van de PSUV aan het licht gekomen. Het doel heeft het gebruik van de meest schaamteloze middelen gerechtvaardigd. Een overtuigend bewijs van het niveau van politieke ontbinding van de PSUV is het profiel van de persoon die zij hebben aangesteld om de woordvoerder op zich te nemen van de groep huurlingen die zichzelf presenteren als "PCV-basis".

Dit is de burger Griseldys Herrera - een persoon die nooit banden heeft gehad met de PCV en die een erkend hooggeplaatst ambtenaar is van de Nationale Kiesraad (CNE) en het Gouverneursbureau van de staat Monagas. Ze bekleedt de functie van juridisch adviseur in het gouverneurskantoor van die staat, dat wil zeggen, ze is een politiek en vertrouwd kader van de PSUV-gouverneur in die regio, Ernesto Luna. In bijlage 10 ziet u het bewijs dat deze burger, voordat hij van haar bazen in de PSUV het bevel kreeg om dit aanvalsplan naar de PCV te leiden, hoge functies vervulde in het kantoor van die gouverneur.
Uit het profiel van deze hoofdwoordvoerder van de door de PSUV aangestelde huurlingen blijkt dat dit een goed uitgedacht plan van de PSUV is om de juridische vertegenwoordiging van de PCV in handen te laten van haar vertrouwde kaders zodra de gerechtelijke aanval is uitgevoerd. 

BIJLAGE 10


BIJLAGE 10: Profiel van Griseldys Herrera: een van de hoofden van het plan om de PCV aan te vallen

- Lid van de PSUV
- Officier van de CNE, verantwoordelijk voor de Unidad Técnica de Participación Ciudadana van de CNE in de staat Monagas
- Juridisch adviseur van het Gouverneursbureau van Monagas en lid van de Commissie van Overheidscontracten van dezelfde entiteit

(Tweet)
Contraloría Monagas

@CEMonagas01
#17Nov/ Contralor del Estado Monagas en directoras de la #CEM sostuvieron importante encuentro con la Dra. Griseldys Herrera, juridisch adviesbureau van @GobMonagas_ dondeze abordaron generalidades of las contrataciones publics adaptadas a los nuevos tiempos.
@CGRVenezuela

vertaald

#17Nov / De controleur van de staat Monagas en de directeuren van #CEM besprekingen een kritische vergadering met Dr. Griseldys Herrera, juridisch adviseur van @GobMonagas_ , waar algemeenheden van openbare aanbestedingen aangepast aan de nieuwe tijd werden besproken.
@CGRVenezuela

- Voorheen secretaris van de wetgevende raad van de staat Monagas voor de PSUV
- Was ook ombudsman voor de gemeente Maturin in de staat Monagas voor de PSUV
- Is verantwoordelijk voor het afhandelen van de logistiek voor de evenementen die de huurlingen hebben gehouden
(zie fig.)
15 april 2023: De huurlingen houden een persconferentie in de staat Táchira samen met een voormalig PCV-regioleider in die regio genaamd Henry Parra. Dit personage werd in 2021 uit de PCV gezet, toen hij in het kader van de regionale verkiezingen van dat jaar probeerde de PCV te splitsen om de kandidaten van de PSUV te steunen. Dit was een publiek gegeven in de regionale pers (bijlage 11).
BIJLAGE 11


BIJLAGE 11: Persconferentie van de huurlingen in Tachira Staat
15 april 2023

Ex-leider van de PCV samen met andere huurlingen in de staat Monagas (video:
https://www.instagram.com/reel/CrEcQU2syME/?igshid=MDJmNzVkMjY ) OPM: luidspreker aanklikken

Henry Parra: hoofd van de vakbondsactiviteiten van het onderwijsbureau van Tachira;
Jaime Otero: hoofd van het Nationaal Bureau tegen georganiseerde misdaad en terrorismefinanciering (ONCDOFT) en de zwager van Henry Parra; Mireya Otero: de vrouw van Henry Parra; Shayenska Martinez: directeur van de openbare school Mariscal Sucre;
Solanda Vivas: directeur van de openbare school Cecilio Acosta; Wilson Vivas.

Henry Parra en Jaime Otero werden in 2021 uit de PCV gezet:

De Haan" Parra en Jaime Otero werden uit de PCV gezet
13 november 2021

Favio Hernández
Yhon Luna, een regionaal lid van de Communistische Partij van Venezuela (PCV), gisteren de uitzetting aan van Henry "el Gallo" Parra en Jaime Otero uit de organisatie, als gevolg van hun steun aan de kandidatuur van Freddy Bernal voor de gouverneurschap van Tachira.
"De aanvallen en flirts zijn meedogenloos tegen de leiders en kandidaten van de PCV in de staat Táchira", bedankt hij op.
Hij gaf aan dat de acties van Parra en Otero hen niet verbazen, omdat hun "onderdanige positie, die de behoefte en hun eigen voordelen ontmoeten", ervoor zorgen dat ze niet het beleid duidelijk maken dat is vastgesteld en waarvan wordt aangenomen dat ze standvastig zijn in de strijd voor de rechten op sociale bescherming en versterking, om de hoop en voordelen van de mensen weer op te bouwen.
De volgende plaatsvervanger van de Wetgevende Raad van de staat Táchira herinnert eraan dat tijdens de XV Nationale Conferentie van de PCV, in april en mei 2021, de positie van steun en steun aan de kandidaturen van de partij werd uitgeroepen.
"De strijd tegen onder meer corruptie, straffeloosheid, brandstofsmokkel en machtscomplotten onder leiding van politici, familieleden en vrienden moeten worden herzien en ondersteund met echte revolutionaire principes", zoals hij zegt.
Hij verzekerde er ook aan dat “het enige wat mij rest om te vertellen dat de Communistische Partij van Venezuela sterker wordt en individueel zuivert van individualisme en opportunisme. Vanuit het PCV wensen we u een goede reis”.
"Een paar man geleden hebben vandaag de dag over principes en ethiek gesproken, gebroken met de rechten van strijd en politiek in de regio Tachirense en in het hele thuisland van Bolívar en Chávez," zei hij.
(zie fig,) 

Op grond hiervan gingen de heer Parra en zijn kliek van opportunisten achter de PSUV aan en de institutionele functies die hen werden aangeboden. Degenen die op die persconferentie verschijnen, zijn geen militanten van de PCV, en sommigen van hen zijn voormalige militanten die zijn uitgezet in het kader van het verkiezingsproces van 2021. Ze bekleden allemaal leidende posities in verschillende staatsinstellingen, zoals gespecificeerd in bijlage 12. Het is belangrijk om erop te wijzen dat deze persconferentie werd gehouden vanuit het Palacio de los Leones, de zetel van het regionale parlement gecontroleerd door de PSUV. Alleen de PSUV en de regionale overheid hebben toegang tot deze ruimtes. (…)

CONCLUSIES
In de PCV hebben we voldoende bewijs om te verzekeren dat er een vast besluit is in de hoge sferen van de Rijksoverheid om een gerechtelijk ingrijpen tegen de PCV te bewerkstelligen.
De maffiastrategie van de PSUV is onthuld en ontmaskerd. Hoe hard ze ook probeerden met al hun macht en geld om PCV-militanten aan te trekken voor hun snode plan, ze boekten geen enkel resultaat.
Dit is een beschamende en wanhopige actie, omdat ze de eenheid en waardigheid van het PCV-lidmaatschap niet konden en zullen kunnen breken, evenals onze vastberadenheid om te strijden tegen de anti-volkse aanpassing van de regering van Nicolás Maduro. en de zakenmensen.
Deze escalatie van de agressie van de PSUV-leiding tegen de PCV begint, versnelt en verdiept zich tegelijk met de intensivering van de arbeidersprotesten voor fatsoenlijke lonen. Er zijn vier maanden van voortdurende en massale mobilisaties geweest van arbeiders in het hele land die salarissen eisten die gelijk waren aan de basisvoedselmand en het herstel van hun arbeidsrechten. Die volksverontwaardiging neemt toe na de recente corruptieschandalen waarbij een heel maffianetwerk van PSUV-leiders, stromannen en bedrijfsleiders betrokken lijkt te zijn bij een zwendel van de natie voor meer dan 20 miljard dollar.
De regering vreest de reële mogelijkheid dat deze groeiende onvrede van de werkende massa's zal uitkristalliseren tot een op klassen gebaseerd politiek alternatief voor het elitepact tussen de twee polen van de nationale bourgeoisie - de heersende PSUV en de traditionele bourgeoisie.
De PCV heeft geen alliantie met partijen of krachten van de rechtervleugel in Venezuela: ons beleid is duidelijk: het bouwen van het onafhankelijke alternatief van de arbeidersklasse en volkslagen in het licht van de neoliberale aanpassing van het pact van elites. Het zijn de regering en de burgerlijke leiding van de PSUV die allianties en overeenkomsten hebben met de traditionele rechtervleugel, en zelfs met het Amerikaanse en Europese imperialisme.
We twijfelen er niet aan dat de agressie tegen de PCV en haar intentie om onze organisatie aan te vallen en tussenbeide te komen, ook overeenkomt met deze poging van de regering om demonstraties te geven aan het nationale en mondiale kapitaal van haar goede wil en gehoorzaamheid. Niets is aantrekkelijker voor het mondiale kapitaal dan te opereren in een land waar de communistische partij verboden is en de vakbondsrechten van de arbeidersbeweging worden beperkt.
De huidige situatie is zeer gevaarlijk: als de PSUV erin slaagt haar plan uit te voeren om de PCV aan te vallen en tussenbeide te komen, zal de politieke actie van onze partij onwettig worden verklaard. Een bende huurlingen zal verschijnen als vertegenwoordigers van onze organisatie, ons acroniem overnemend, en dit zal de deur openen voor de uitvoering van repressieve maatregelen en vervolging van ons lidmaatschap en onze bezittingen.

VERZOEK AAN COMMUNISTISCHE, ARBEIDSPARTIJEN EN REVOLUTIONAIRE ORGANISATIES IN DE WERELD
Beste kameraden, gezien de ernst van de situatie en de dreigende onwettige gerechtelijke actie tegen de PCV, is het dringend en noodzakelijk om een krachtig en eensgezind antwoord te geven van de communistische partijen, arbeiders, organisaties en revolutionaire persoonlijkheden over de hele wereld.
We twijfelen er niet aan dat een coherente en krachtige internationale reactie kan helpen om het plan om de PCV te verbieden in toom te houden. Internationale solidariteit heeft het potentieel om de PSUV-leiding ervan te weerhouden deze aanval op de PCV uit te voeren.
Alle vormen van solidariteit zijn waardevol en dragen bij aan de grote wereldwijde collectieve inspanning om de aanval op de PCV te voorkomen.
Openbare uitspraken en acties van de partijen, bewegingen en persoonlijkheden die de aanvallen op de PCV en het aanvalsplan veroordelen, zijn belangrijk.
De inspanningen die uw partij kan leveren om ons te helpen het woord te verspreiden in uw landen en met andere organisaties in de wereld over de reële bedreigingen voor de politieke rechten van de PCV zijn waardevol.
De bijdragen van de partijen zijn van fundamenteel belang om meer organisaties, sociale krachten en persoonlijkheden toe te voegen aan de internationale inspanning om het aanvalsplan tegen de PCV in te dammen.
Ook zeer waardevol zijn de niet-openbare acties die erop gericht zijn de PSUV en de Venezolaanse regering ervan te overtuigen hun plan tegen de PCV via politieke bemiddeling te staken.
ALLE VORMEN VAN SOLIDARITEITSDEMONSTRATIES ZIJN WAARDEVOL EN OPPORTUUN. WIJ GELOVEN DAT HET MOGELIJK IS DIT PLAN VAN ILLEGALISERING VAN DE PCV TE VOORKOMEN ALS AL DEZE DIVERSITEIT VAN MANIFESTATIES VAN SOLIDARITEIT OP DIT MOMENT WORDT UITGEVOERD, WANNEER DE AANVAL NOG NIET IS GEBEURD.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten